Біла і соковита м'якоть морського окуня має тонкий і вишуканий смак та ідеально підходить для філе, випічки, гриля або для рибних супів. М'ясо морського окуня жирне і довго зберігається свіжим. Також морський окунь служить гарним джерелом протеїнів та містить найкориснішу амінокислоту - таурин. Таурин необхідний для нормалізації рівня холестерину, синтезу амінокислот, обміну речовин. Морський окунь корисний при атеросклерозі, підвищеному тиску, серцево-судинних захворюваннях. Смачного!
Приготування
- Ретельно почистить рибу, видаліть нутрощі та промийте у холодній воді.
- Перемішайте кам'яну сіль, воду, борошно та подрібнений кріп в мисці середнього розміру. Додайте яєчні білки та ретельно перемішайте до тістоподібного стану.
- Розкачайте сольове тісто на аркуші пергаментного паперу шаром товщиною близько 1 см та викладіть рибу зверху.
- Покладіть нарізані стеблини петрушки, лимон всередину кожної рибини.
- Загорніть ретельно рибу у тісто.
- Розігрійте духовку до 200 ° С. Запікайте протягом 20-25 хвилин для риби вагою ½ кг або 30-35 хвилин для риби вагою 2-3 кг.
- Після повної готовності ретельно видаліть залишки солі, розділіть рибу по тарілкам, сервіруйте за бажанням стеблинами кропу та чебрецю, додайте оливкову олію, сік лимону, скибочки лимону та перець за смаком.