Рибний суп Буйабєс з тріски та лосося

Рибний суп Буйабєс з тріски та лосося

Рибний суп Буйабєс з тріски та лосося Рибний суп Буйабєс з тріски та лосося
  • Порція: 4 особи
  • Час: 30 хв
Роздрукувати

Буйабєс (фр. Bouillabaisse) або марсельська уха - традиційна страва французької кухні, рибний суп, притаманний для середземноморського узбережжя Франції. Буйабєс є оригінальним прованським рибним супом, найбільш поширеним в Марселі.
Історично буйабес був традиційною стравою марсельських рибалок і готувався з риби, що залишилася ввечері після продажу. Однак завдяки його популярності, а також розвитку туризму на середземноморському узбережжі Франції, ресторанна кухня Марселя створила кілька вельми дорогих його різновидів, з використанням омарів та інших дорогих морепродуктів. Супи, приготовані таким чином, можуть коштувати до 150-200 євро за тарілку в деяких прованських ресторанах.
Цікаво, що існує старовинна французька легенда, згідно з якою давньогрецька богиня Афродіта щодня готувала буйабесс для свого чоловіка Гефеста.

Інгредієнти

Приготування

  1. Філе тріски та лосося нарізати маленькими шматочками, приблизно 3x3 см.
  2. Промити і нарізати перець навпіл. Видалити насіння і нарізати шматочками однакових розмірів. Очистити і дрібно нарізати цибулю-порей і часник. Подрібнити кріп.
  3. Нагріти олію у великій каструлі. Протушкувати порей, часник, орегано та кріп протягом 3-5 хвилин. Додати консервовані помідори і перець в каструлю та варити протягом приблизно 5 хвилин.
  4. Додайте білий винний оцет. Залишіть суп на повільному вогні. Приправити сіллю та перцем.
  5. Додати шматочки риби. Перемкніть на більш низьку температуру, так щоб риба готувалася але не кипіла. Накрити кришкою та варити без кипіння протягом 5-7 хвилин.

Вам також сподобається

Автор Bent
Stiansen
post@statholdergaarden.no

У 1990 році Бент Стіансен виграв перший чемпіонат кулінарного мистецтва в Норвегії. Три роки по тому, Бент став першим скандинавським шеф-кухарем, що здобув перемогу у кулінарному чемпіонату світу Bocuse d'Or, який відбувається в Ліоні, Франція.