Мідії та біле вино чудово смакують разом нагадуючи насичений та духмяний аромат літа. Рецепт від Бента Стіансена, видатного шеф-кухаря з Норвегії, власника престижних ресторанів у Осло, які мають високу оцінку нагород Michelin. Простий, смачний та неймовірно ароматний рецепт, який був також опублікований в книзі "90 страв з Інгрід Іспелід Ховіг", видання Gyldendal Publishing.
Приготування
- Очистіть мідії та помістіть їх у воду. Обов'язково видаліть волокна так званої "бороди" мідій. Мушлі мідій з тріщинами або які всплавують у воді до гори повині бути викинуті.
- Дрібно наріжте цибулю і часник та обсмажте в олії з чебрецем. Додайте мідії та біле вино у сотейник. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
- Дозвольте мідіям відкритися під дією пари протягом трьох хвилин. Не розкриті після пяти хвилин мідії необхідно видалити з сотейника. Дістаньте теплі розкриті мідії з сотейника та тримайте іх теплими до подачі на стіл.
- Змішайте вершки, петрушку, перець та лимонний сік у каструлі та доведіть до кипіння. Повільно введіть в суміш крохмаль розведений водою, постіно помішуючи до загущення. Наприкінці додайте лимонний сік та сіль. Додайте соус до теплих мідій та подавайте на стіл.