Мідії на пару з петрушкою і часниковим соусом

Мідії на пару з петрушкою і часниковим соусом

  • Порція: 4 особи
  • Час: 30 хв
Роздрукувати

Мідії та біле вино чудово смакують разом нагадуючи насичений та духмяний аромат літа. Рецепт від Бента Стіансена, видатного шеф-кухаря з Норвегії, власника престижних ресторанів у Осло, які мають високу оцінку нагород Michelin. Простий, смачний та неймовірно ароматний рецепт, який був також опублікований в книзі "90 страв з Інгрід Іспелід Ховіг", видання Gyldendal Publishing.

Інгредієнти

Приготування

  1. Очистіть мідії та помістіть їх у воду. Обов'язково видаліть волокна так званої "бороди" мідій. Мушлі мідій з тріщинами або які всплавують у воді до гори повині бути викинуті.
  2. Дрібно наріжте цибулю і часник та обсмажте в олії з чебрецем. Додайте мідії та біле вино у сотейник. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
  3. Дозвольте мідіям відкритися під дією пари протягом трьох хвилин. Не розкриті після пяти хвилин мідії необхідно видалити з сотейника. Дістаньте теплі розкриті мідії з сотейника та тримайте іх теплими до подачі на стіл.
  4. Змішайте вершки, петрушку, перець та лимонний сік у каструлі та доведіть до кипіння. Повільно введіть в суміш крохмаль розведений водою, постіно помішуючи до загущення. Наприкінці додайте лимонний сік та сіль. Додайте соус до теплих мідій та подавайте на стіл.

Вам також сподобається

Автор Bent
Stiansen
post@statholdergaarden.no

У 1990 році Бент Стіансен виграв перший чемпіонат кулінарного мистецтва в Норвегії. Три роки по тому, Бент став першим скандинавським шеф-кухарем, що здобув перемогу у кулінарному чемпіонату світу Bocuse d'Or, який відбувається в Ліоні, Франція.