Пиріг з лососем або горбушею зі спаржею

Пиріг з лососем або горбушею зі спаржею

Пиріг з лососем або горбушею зі спаржею Пиріг з лососем або горбушею зі спаржею
  • Порція: 4 особи
  • Час: 40 хв
Роздрукувати

Інгредієнти для тіста

Інгредієнти начинки

Приготування

  1. Для приготування тіста змішайте борошно, вершкове масло та яйце поступово додаючи холодну воду. Вимішуйте тісто поки воно не стане еластичним. Загорніть тісто у харчову плівку та покладіть на 15-20 хвилин у холодильник. Дістаньте тісто, розкатайте його тонким шаром та накрийте ним форму для випікання пирога. Акуратно розправте по всій площині, зріжте залишки тіста навкруги, проштрикніть тісто у деяких місцях виделкою, покладіть зверху пергамент для випічки, засипте зверху сушений горох або будь-яку суху крупу аби тісто в духовці не піднялося при випіканні. Випікайте на нижній полиці духовки протягом приблизно 10 хвилин до золотої скоринки. Вийміть форму та приберіть горох та папір.
  2. Для начинки очистіть нижню частину стебел спаржі та відваріть у підсоленій воді протягом 2 хв. Злийте воду та дрібно поріжте стебла залишаючи цілими верхні частини. Наріжте філе лосося або горбуші кубиками розміром приблизно 2 см. Дрібно поріжте часник. Розмішайте у блендері яйце, вершки, часник, сіль та перець. Покладіть рибу та стебла спаржі всередину коржа, залийте яєчно-вершковою сумішшю.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг до появи золотавої скоринки протягом 15-20 хвилин. Розріжте пиріг на порційні шматки та подавайте з листями свіжого салату.

Вам також сподобається

Автор Wenche
Andersen

Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.