Д жон Дорі корисна для людей, що страждають хворобами кровоносної системи, а також тим, хто має бажання позбавитися зайвої ваги. М'ясо Джон Дорі дуже м'яке, біле та ніжне, легко відділяється від кісток. Воно характеризується приємним, тонким, оригінальним смаком і належить до делікатесних продуктів. Його дуже високо цінують гурмани. У м'ясі Джон Дорі відсутній характерний рибний запах.
М'ясо Джон Дорі містить такий вітамін як ніацин, білки, велику кількість мінеральних речовин - калій, натрій, залізо, магній, нікель, кальцій, сірку, фосфор, хлор, молібден, фтор та хром. Особливо багата риба на білок. Його зміст досягає 20%. Жирів в м'ясі майже немає – він знаходиться на рівні 1,4%. Вуглеводи відсутні. За поживними властивостями Джон Дорі дуже схожий на палтус.