Восьминіг по галіційськи

Восьминіг по галіційськи

Восьминіг по галіційськи
  • Порція: 4 особи
  • Час: 120 хв
Роздрукувати

М'ясо восьминога - справжнє джерело корисних речовин, вкрай необхідних для людини. У продукті практично немає вуглеводів та жирів, а ось білку, навпаки, дуже багато, що дозволяє вживати його в період відновлення організму після важких захворювань або підвищених фізичних навантажень.
Високий вміст мікроелементів, таких, як мідь, натрій, калій, цинк, фосфор, магній, кальцій, залізо та марганець, благотворно впливає на стан серцево-судинної та нервової систем, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту та уповільнює процеси старіння.
М'ясо восьминога корисно споживати жінкам під час вагітності, а також всім людям, які хочуть поліпшити пам'ять та розумові здібності, підвищити імунітет та покращити зір. Нарешті, завдяки речовині кобаломіну, який є вітаміном В12 та входить до складу м’яса, в організмі в достатній кількості виробляється антиоксидант мієлін, що сприяє повноцінному насиченню клітин киснем.

Інгредієнти

Приготування

  1. В разі необхідності розморозьте восьминога - або протягом 24 годин в холодильнику, або протягом декількох годин в холодній воді. Видаліть ножицями кінчики щупальців. Відокремте щупальці один від одного та викиньте голову. В якості альтернативи, ви можете приготувати восьминога цілком та розрізати потім.
  2. Закип’ятіть воду в каструлі та додайте сіль. Покладіть восьминога у воду, накрийте кришкою та злегка варіть його на слабкому вогні протягом близько 1 години поки восьминіг не стане м'яким. В процесі приготування перевіряйте восьминога на готовність.
  3. Почистіть картоплю та наріжте ії скибочками. Опустіть картоплю в воду та варіть до готовності приблизно 30 хвилин. Тримайте картоплю в теплі до часу повної готовності восьминога.
  4. Злийте воду коли восьминіг повністю готовий. Покладіть картоплю на блюдо та наріжте восьминога на шматочки. Полийте рясно оливковою олією та додайте паприку pimentón і сіль крупного помелу. Подавайте гарячим або теплим.

Вам також сподобається

Автор Mark
Bittman

Марк працює оглядачем кулінарного блогу журналу Таймс та газети The New York Times Magazine. Він також є автором книги "Як приготувати все" та "VB6: Споживайте веган не пізніше 6.00, щоб схуднути та покращити своє здоров’я".