Макаронний гратен з тріскою

Макаронний гратен з тріскою

Макаронний гратен з тріскою Макаронний гратен з тріскою
  • Порція: 4 особи
  • Час: 50 хв
Роздрукувати

Інгредієнти

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 225 градусів.
  2. Закип'ятіть воду в каструлі і приготуйте макарони відповідно до інструкції на упаковці в добре підсоленій воді.
  3. Розділіть тріску на 3-4 частини і покладіть в каструлю. Налийте воду і доведіть до кипіння. Там повинно бути достатньо води, щоб вся риба була вкрита нею. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте рибу без активного кипіння води протягом 8-10 хвилин.
  4. Перед тим, як риба буде готова, приготуйте соус. Розтопіть масло в каструлі і додайте борошно. Ретельно розмішайте. Повільно додайте 500 мл окропу. Розмішайте, щоб не було грудочок. Нехай соус повариться на повільному вогні протягом 1.5 хвилин.
  5. Додайте молоко, перемішайте і вимкніть вогонь. Приправте перцем та сіллю. Нехай соус охолоне протягом 20 хвилин. Викладіть шматочки риби у термостійку форму змащену маслом. Зверху викладіть макарони. Присипле подрібненою зеленою цибулею.
  6. Вбийте яйця в соус і добре перемішайте. Вилийте соус на макарони.
  7. Посипте сухарями або хлібними крихтами та подрібненим сиром.
  8. Помістіть на середину духовки і запікайте близько 20 хвилин.
  9. Подавайте разом зі сметаною.
  10. Смачного!

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.