Закип'ятіть воду в каструлі і приготуйте макарони відповідно до інструкції на упаковці в добре підсоленій воді.
Розділіть тріску на 3-4 частини і покладіть в каструлю. Налийте воду і доведіть до кипіння. Там повинно бути достатньо води, щоб вся риба була вкрита нею. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте рибу без активного кипіння води протягом 8-10 хвилин.
Перед тим, як риба буде готова, приготуйте соус. Розтопіть масло в каструлі і додайте борошно. Ретельно розмішайте. Повільно додайте 500 мл окропу. Розмішайте, щоб не було грудочок. Нехай соус повариться на повільному вогні протягом 1.5 хвилин.
Додайте молоко, перемішайте і вимкніть вогонь. Приправте перцем та сіллю. Нехай соус охолоне протягом 20 хвилин. Викладіть шматочки риби у термостійку форму змащену маслом. Зверху викладіть макарони. Присипле подрібненою зеленою цибулею.
Вбийте яйця в соус і добре перемішайте. Вилийте соус на макарони.
Посипте сухарями або хлібними крихтами та подрібненим сиром.
Помістіть на середину духовки і запікайте близько 20 хвилин.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.