Р асам (хінді रस्सम) - овочевий суп в індійській кухні. Расам прийнято подавати окремою стравою або ж з відвареним рисом. Існує велика кількість різновидів цього супу. Найбільш часто зустрічаються томатний расам, лимонний расам, карі расам, ананасовий расам, імбирний расам або часниковий расам.
Інгредієнти
Інгредієнти для картопляного расам
Приготування
- Помістіть велику каструлю на середній вогонь, додайте оливкової олії та вершкове масло. Обсмажте дрібно нарізану цибулю-шалот, часник та перець чилі протягом 2-3 хвилин.
- Додайте мелену асафетиду, коріандр, кмин, куркуму, помідори, картопляні обрізки та варіть ще протягом 2-3 хвилин.
- Додайте пасту тамаринд, курячий бульйон, цукор та варіть, поки картопляні обрізки не стануть м'якими.
- У окремій каструлі відваріть кубики картоплі у воді до м’якого стану.
- Підсмажте насіння гірчиці у великій сковороді, поки воно не почне вибухати, додайте листя каррі, бульон та кубики картоплі.
- Приправте соєвим соусом, чорним перцем за смаком та залишіть на повільному вогні 5-10 хвилин. Додайте сік лайму та свіжий коріандр.
- Помістіть філе Джон Дорі в пароварку на 5 хвилин.
- Розділіть расам на 4 тарілки, покладіть зверху філе Джон Дорі та додайте сік лайму.