Тріска на грилі з цибулею, петрушкою та сальсою

Тріска на грилі з цибулею, петрушкою та сальсою

Тріска на грилі з цибулею, петрушкою та сальсою Тріска на грилі з цибулею, петрушкою та сальсою
  • Порція: 4 особи
  • Час: 50 хв
Роздрукувати

Т ріска запечена в духовці або на грилі є найпростішим та найкориснішим способом приготування цієї смачної риби. Готувати її найкраще у фользі, для того щоб тушка зберегла в собі всі соки, всі корисні речовини і мінерали. Стейки тріски можна попередньо замаринувати.

Під час приготування тріски на грилі не слід перетримувати ії на вогні. Філе риби дуже ніжне та не потребує багато часу для термічної обробки.

Інгредієнти

Інгредієнти для соусу сальса

Приготування

  1. Нагрійте гриль.
  2. Дрібно наріжте петрушку та змішайте з чорним перцем, лимонним соком та оливковою олією. Натріть рибу маринадом та залишіть на 15 хвилин.
  3. Ретельно помийте та розріжте вздовж навпіл стеблини цибулі-порей, але не до кінця, та розкрийте наче книжку. Подрібніть часник та змажте всередині стебла цибулі. Полийте оливковою олією та лимонним соком. Покладіть цибулю-порей на гриль, накрийте кришкою та підсмажте перевертаючи через кожну хвилину протягом 2-3 хвилин. Покладіть тріску на гриль та підсмажте протягом 5-6 хвилин з кожного боку.
  4. Зробіть соус сальса. Надріжте навхрест помідори та помістіть на 1 хвилину у окріп. Зніміть шкірку помідорів та подрібніть у блендері разом з цибулею, кінзою та свіжим перцем чилі. Додайте сік лайму та приправте сіллю.
  5. Подавайте рибу та цибулю-порей разом із соусом сальса.

Вам також сподобається

Автор Wenche
Andersen

Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.