Н аціональна корейська кухня - найсерйозніше випробування навіть для сильних духом гурманів. Справа зовсім не в дивовижних екзотичних делікатесах, які призводять до сум'яття багатьох європейців. Корейці обожнюють гостру їжу і на пекучих приправах заощаджувати не звикли. Що з цього виходить, пропонуємо з'ясувати прямо зараз.
Приготування
- Зробіть маринад – перемішайте рисове вино, соєвий соус, цукор, мірін, мед, подрібнений імбир, сіль та перець. Замаринуйте мойву та креветки у маринаді на 30 хвилин. Наріжте куряче філе на кубики 4 см, наріжте цибулю-порей шматочками по 4 см. При бажанні можна замінити рисове вино на біле сухе виноградне вино. Мірін також можна замінити світлим сухим хересом, але в меншій кількості.
- Покладіть дерев’яні шампури або шпажки у холодну воду аби вони не згоріли під час приготування на сковороді або грилі. Тепер вам потрібно акуратно нанизати мойву, креветки, часник та цибулю-порей і куряче м’ясо на шпажки..
- Обсмажте мойву та креветки з кожної сторони в олії протягом 2 хвилин на сковороді. Окремо обсмажте в олії цибулю-порей і куряче м'ясо та зубчики часнику на шпажках з кожної сторони протягом 3 хвилин
- Розкладіть по тарілкам та подавайте разом із соєвим соусом.