Розігрійте духовку до 150 градусів. Змішайте інгредієнти для маринаду у сковороді, розігрійте на повільному вогні. Розтопіть у сковороді вершкове масло та вкладіть шматочки лосося. Приправте сіллю та меленим чорним перцем. Смажте протягом 10-15 хвилин в духовці.
Підсмажте цибулю шалот в оливковій олії до м'якості, додайте рис та злегка підсмажте доки зерна рису стануть напівпрозорими. Додайте вино, кріп та гарячу воду поки рис не поглине всю рідину. Варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин. Додайте пармезан та дрібно нарізаний фенхель. Приправте сіллю та перцем.
Сервіруйте різотто оливками, петрушкою та подавайте разом з запеченим лососем.
Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.