Т амагоякі (卵 焼 き або 玉 子 焼 き) - японський омлетний рол, який зазвичай подається як частина японського сніданку або гарніру.
Інгредієнти
Приготування:
Змішайте вінчиком яйця. Додайте молоко та сіль за смаком. Помістіть невелику порцію збитої яєчно-молочної суміші на змащену вершковим маслом сковороду та запікайте до готовності. Згорніть омлет рулетиком та відкладіть на край сковороди. Змастіть знову вершковим маслом сковороду. Додайте нову порцію яєчно-молочної суміші, запікайте до готовності. Згорніть разом з попереднім омлетним ролом новий омлет. Поріжте омлетний ролл на невеликі шматочки. Приправте соєвим соусом за смаком та посипте кунжутом. Для надання ролу більш пружної форми загорніть його у бамбуковий килимок.
Залиште філе лосося у морозильній камері на 40 хвилин щоб було зручно різати на тонкі скибочки. Вийміть з морозилки та наріжте філе лосося найтонкіше. У невеликій мисці змішайте оцет, цукор, перець чилі, сіль та додайте скибочки лосося. Закрийте алюмінієвою фольгою та маринуйте рибу 30 хвилин. Дрібно поріжте зелену цибулю та норі. Вийміть рибу з маринаду та сервіруйте с зеленою цибулею, норі, кунжутом та маринованим імбіром.
Наміко Чен – авторка популярного блогу justonecookbook.com з приготування японських рецептів, який налічує більш ніж 500 оригінальних рецептів, порад та відео інструкцій.