Тако з креветками та соусом з кінзи та лайму

Тако з креветками та соусом з кінзи та лайму

Тако з креветками та соусом з кінзи та лайму
  • Порція: 2 особи
  • Час: 20 хв
Роздрукувати

Хто не любить тако? Неперевершена закуска, яка смакує саме у літні спекотні місяці та у поєднанні з холодною пляшкою світлого пива. У будь-якому випадку, тако з креветками, безумовно, ідеальна страва у літній час вечірньої прохолоди. Готується швидко та легко.
Аромати кмину та меленого червоного перцю додають до креветок пряний аромат, що у поєднанні з соусом з кінзи та лайму приємно врівноважує смак страви. За бажанням можна скоротити кількість меленого чилі та виключити з рецепту кайєнський перець.

Інгредієнти

Інгредієнти для соуса з кінзи та лайму:

Приготування:

  1. Змішайте у мисці оливкову олію, часник, кмин, сіль і кайєнский перець (якщо використовується). Занурте у суміш креветки повністю. Накрийте і охолодіть протягом 20 хвилин.
  2. Посмажте креветки в сковороді на середньому вогні до отримання рожевого кольору протягом 5 хвилин. Вимкніть вогонь та залиште креветки теплими.
  3. Використовуйте достатньо олії (приблизно 30 мл), щоб злегка покрити дно невеликої сковороди. Нагрійте на середньому вогні. Нагрійте коржі тако приблизно 30 секунд з кожної сторони, щоб вони стали м'якими.
  4. Трошки згорніть коржі створюючи напівзгорнуту оболонку тако. Кожний корж розмістить на паперових рушниках задля поглинання залишків олії.
  5. Перемішати всі інгредієнти для соуса з кінзи та лайму.
  6. Покладіть кожну з 5 креветок в окрему оболонку тако. Покладіть зверху листя салату, помідор, авокадо та соус.

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.