Сашимі, як традиційна страва японської кухні, готується тільки з сирого м’яса риби. Але Ви за бажанням замість сирого м’яса можете використовувати нарізку філе лосося холодного копчення.
Ретельно помийте руки перед обробкою сирої риби. Використовуйте чистий ніж та обробну дошку з пластика. Поріжте філе риби на тонкі скибочки. Промийте сочевицю в холодній воді та відваріть відповідно до інструкції на упаковці. Покладіть рибу та готову сочевицю в миску. Поріжте авокадо і цибулю-порей тонкими смужками та добре перемішайте з рибою та сочевицею. Додайте лаймовий сік, соєвий соус, оливкову олію та перець. Обережно перемішайте.
Ополосніть листя салату та зробіть з них чаші. Заповніть їх лососем та сумішшю сочевиці. Покладіть свіжу кінзу.
Краще смакує з насінням соняшнику або кеш’ю, арахісом та кунжутом.
Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.