Мусс з мінтая або сайди під соусом з креветок

Мусс з мінтая або сайди під соусом з креветок

  • Порція: 6 особи
  • Час: 1 година
Роздрукувати

Інгредієнти

Інгредієнти для соусу

Приготування:

  1. Всі інгредієнти повинні бути холодними при виготовленні рибного мусу. Наріжте філе риби кубиками і покладіть їх в кухонний комбайн з петрушкою. Злегка збийте яйця перед їх додаванням, а також додайте сіль та перець. Добре усе перемішайте. Перекладіть суміш в посудину та накрийте кришкою, поставте до холодильника і залишіть на 30 хвилин.
  2. Розігрійте духовку до 170 градусів і змажте 6 формочок великою кількістю розтопленого вершкового масла.
  3. Додайте у кухонний комбайн суміш з риби та долийте вершки. Дуже ретельно перемішайте.
  4. Розділіть масу в формочки і перекладіть їх до великої форми. Закип'ятіть воду і налийте достатню кількість окропу до форми. Накрийте все алюмінієвою фольгою і зробіть кілька отворів у фользі, щоб випускати пар. Поставте форму з формочками у духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
  5. Почистіть креветки. Дрібно наріжте цибулю шалот і помістіть в маленьку каструлю з білим вином та білим винним оцтом. Проваріть декілька хвилин. Додайте вершки, доведіть до кипіння і проваріть декілька хвилин. Процідіть соус щоб видалити цибулю, та перелийте його назад до каструлі.
  6. Розділіть масло кубиками і додайте до каструлі. Приправте сіллю, перцем і лимонним соком. Додайте креветки і дайте їм проваритися протягом однієї хвилини. Цей соус повинен бути теплим перед подаванням до столу.
  7. Викладіть рибний мус з формочок. Перед подаванням полийте соусом. Смачного!

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.