Мідії, як не дивно, дуже легко приготувати. Важливо перш ніж готувати, перевірити їх оболонки. Переконайтесь, що вони є заповненими і закритими. Якщо панцир пошкодженний, на ньому є тріщини або сколи, такі мушлі не використовуйте. Мідії, які не розкрилися під час приготування, також необхідно видалити та ні в якому разі не вживати.
В нашому рецепті мідії приготовлені в сидрі. Також дуже смачно готувати їх у лікері або пиві. Подавайте мідії разом зі свіжим хлібом
Приготування:
- Помийте та ретельно почистіть мідії від піску та бруду. Перевірте, чи всі закриті. Якщо є відкриті мідії, видаліть їх.
- Добре подрібніть часник, цибулю-шалот, м'яку частину лимонної трави та чилі. Додайте у велику каструлю разом з оливковою олією, сіллю і перцем. Потримайте на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
- Додайте мідії і сидр. Закрийте кришкою і струсніть для перемішування. Відварить мідії близько 5 хвилин. Підніміть кришку через 4 хвилини, щоб перевірити, чи відкриті усі панцири. Якщо вони відкриті - вони приготовані.
- Якщо деякі мідії не відкрилися в процесі приготування, видаліть їх.
- Висипте мідії на блюдо. Наріжте пучок кінзи та посипте зверху.
- Смачного!