Мідії з цибулею та кінзою

Мідії з цибулею та кінзою

Мідії з цибулею та кінзою Мідії з цибулею та кінзою Мідії з цибулею та кінзою
  • Порція: 4 особи
  • Час: 20 хв
Роздрукувати

Мідії, як не дивно, дуже легко приготувати. Важливо перш ніж готувати, перевірити їх оболонки. Переконайтесь, що вони є заповненими і закритими. Якщо панцир пошкодженний, на ньому є тріщини або сколи, такі мушлі не використовуйте. Мідії, які не розкрилися під час приготування, також необхідно видалити та ні в якому разі не вживати.
В нашому рецепті мідії приготовлені в сидрі. Також дуже смачно готувати їх у лікері або пиві. Подавайте мідії разом зі свіжим хлібом

Інгредієнти

Приготування:

  1. Помийте та ретельно почистіть мідії від піску та бруду. Перевірте, чи всі закриті. Якщо є відкриті мідії, видаліть їх.
  2. Добре подрібніть часник, цибулю-шалот, м'яку частину лимонної трави та чилі. Додайте у велику каструлю разом з оливковою олією, сіллю і перцем. Потримайте на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
  3. Додайте мідії і сидр. Закрийте кришкою і струсніть для перемішування. Відварить мідії близько 5 хвилин. Підніміть кришку через 4 хвилини, щоб перевірити, чи відкриті усі панцири. Якщо вони відкриті - вони приготовані.
  4. Якщо деякі мідії не відкрилися в процесі приготування, видаліть їх.
  5. Висипте мідії на блюдо. Наріжте пучок кінзи та посипте зверху.
  6. Смачного!

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.