Помийте та почистить овочі. Наріжте картоплю, моркву та цибулю.
Нагрійте воду до кипіння. Додайте спеції, цибулю та моркву. Варіть на повільному вогні під кришкою протягом 5 хвилин. Додайте шматочки картоплі та варіть протягом 10 хвилин.
Видаліть шкіру та кістки з філе лосося. Розріжте рибу на шматочки - кубики.
Додайте в суп рибу, збиті вершки та сіль. Нагрійте суп до кипіння та варіть на слабкому вогні під кришкою протягом 5 хвилин. Сервіруйте кропом.
Тоні Костіан – переможець конкурсу 2016 року Vuoden Kokki серед шеф-кухарів Фінляндії, автор популярних рецептів та власник ресторану GRÖN у Гельсінкі.