Натріть часник і імбир на дрібній стороні тертки і помістіть в каструлю з оливковою олією. Підсмажте на слабкому вогні, поки вони не зарум’яняться. У той же час почистіть картоплю і моркву і розріжте їх на маленькі кубики.
Покладіть пшеничне борошно в каструлю і розмішайте з кокосовим молоком. Доведіть до кипіння, помішуючи. Додайте шматочки картоплі і моркви, рибний соус та воду і доведіть до кипіння ще раз. Варіть на повільному вогні протягом декількох хвилин. Приправте сіллю та перцем за смаком.
Розділіть рибу на маленькі кубики. Вимийте кріп і солодкий перець та подрібніть.
Додайте рибу та перець до супу. Знову доведіть до кипіння та поваріть протягом 5 хвилин. При подачі присипте кропом.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.