Лосось з картоплею та соусом песто

Лосось з картоплею та соусом песто

Лосось з картоплею та соусом песто
  • Порція: 4 особи
  • Час: 40 хв
Роздрукувати

П есто (італ. Pesto), від pestato, pestare — топтати, розтирати, тиснути) — популярний холодний соус італійської кухні на основі оливкової олії, базиліку та сиру.

Інгредієнти

Інгредієнти для соусу песто

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 225-240 градусів.
  2. Вимийте і почистіть картоплю та розріжте її на великі шматки. Почистіть цибулю та поділіть на 2 частини. Перекладіть в форму для запікання, додайте олію та спеції. Готуйте, поки овочі не обсмажаться. Це займає близько 20 хвилин.
  3. Змажте філе лосося олією і посипте сіллю та перцем. Перекладіть до форми для запікання та готуйте у духовці протягом 10 хв.
  4. Поділіть лимони навпіл і покладіть їх у духовку на останні 2-3 хвилини.
  5. Просмажте кедрові горішки протягом декількох хвилин для більшого аромату. Додайте в кухонний комбайн разом з листям базиліка. Гарно подрібніть. Додайте оливкову олію, шматочки пармезану, сіль та перець, табаско і лимонний сік. Добре перемішайте та подрібніть.
  6. Викладіть на тарілки шматочки риби, картоплю, цибулю та лимони. Чайною ложкою додайте соус. Смачного!

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.