Лосось з кус-кусом і часниковим соусом

Лосось з кус-кусом і часниковим соусом

Лосось з кус-кусом і часниковим соусом Лосось з кус-кусом і часниковим соусом Лосось з кус-кусом і часниковим соусом Лосось з кус-кусом і часниковим соусом Лосось з кус-кусом і часниковим соусом
  • Порція: 4 особи
  • Час: 30 хв
Роздрукувати

Смачна та ситна страва, яка ніби призначена для запрошення друзів до столу. Кус-кус з ароматними горіхами та абрикосом, а зверху лосось, що може бути краще? Смачного!

Інгредієнти для риби та кус-кусу

Інгредієнти для соусу

Приготування

  1. Почніть з заправки. Натріть часник на дрібній стороні тертки та змішайте його зі сметаною, сіллю і перцем в мисці. Приправте лимонним соком. Подрібніть 10 листочків м’яти, додайте та розмішайте у соусі. Рештою листя можете прикрасити соус.
  2. Висипте кус-кус в миску, яка може витримувати високу температуру. Додайте сіль і трохи молотого перцю та перемішайте. Налийте киплячу воду і закрийте кришкою. Залиште кус-кус на 4-5 хвилин.
  3. Для того, щоб отримати більш ароматні горіхи, покладіть їх до сухої сковороди, і нехай вони смажаться протягом декількох хвилин. Коли вони починають вкриватися коричневими плямами, перекладіть горіхи на тарілку.
  4. Подрібніть курагу на маленькі кубики. Змішайте їх з горіхами.
  5. Розділіть лосося на кубики приблизно 3 х 3 см. Посипте рештою солі і трохи меленим перцем.
  6. Підігрійте 1 столову ложку оливкової олії в сковороді і обсмажте кубики лосося на середньому вогні протягом 2-3 хвилин з кожного боку.
  7. Зніміть кришку з кус-куса. Залийте 2 столові ложки оливкової олії і розмішайте з горіхами і курагою. Приправити сіллю і перцем. Змішайте в руколою.
  8. Викладіть кус-кус на блюдо і розкладіть шматочки лосося зверху.

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.