Сашімі (яп. 【刺身】さしみ, saɕimi) — страва японської кухні. Тонко нарізане філе різноманітних сортів риб, інших морепродуктів або, зрідка, м'яса. Продукти використовуються тільки в сирому вигляді. Подається разом із соєвим соусом, японським хріном васабі, тонко нарізаною редькою і листами сісо.
Приготування
- Зніміть шкірку зі стиглого манго. Потім розріжте на тонкі скибочки.
- Наріжте червону і зелену цибулю тонкими скибочками, а салат смужками.
- Промийте та просушіть філе лосося паперовим рушником. Дуже тонко наріжте лосось. Насипте насіння кунжуту на тарілку і притисніть усі скибочки лосося у насіння.
- Викладіть все на блюдо для сервіровки.
- Налийте соєвий соус в невелику піалу і використовуйте палички для їжі.
- Відваріть рис і сервіруйте разом з сашімі.
- Насолоджуйтесь!