Почніть з картопляного пюре. Закип'ятіть воду в каструлі. Картоплю почистіть, наріжте її на дрібні шматки і покладіть їх в киплячу воду разом із зубчиками часнику. Відваріть протягом 20 хв.
У той же час нагрійте молоко. Помістіть масло в каструлю. Розтовчіть картоплю товкачкою або ручним блендером у пюре, додаючи молоко та масло. Приправте сіллю і перцем.
Розігрійте духовку до 180-200 градусів.
Розділіть рибу на шматочки і посипте сіллю і перцем.
Поріжте моркву і фенхель дуже тонкими скибочками, помістіть їх у форму разом з рибою, додайте масло та відправте у духовку. Випікайте, поки риба не буде готова.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.