Змішайте пасту чилі, сметану, сіль та перець, мед і нарізаний кріп в мисці. Додайте шматочки риби до маринаду та залишіть на 15 хвилин.
Нагрійте олію в сковороді та викладіть рибу. Смажте приблизно 5 хвилин на середньому вогні. Перемкніть вогонь на низький та смажте ще близько 3 хвилин.
У той час, як риба вже маринована і смажена, почнемо готувати кус-кус. Наріжте помідори та зелену цибулю, цибулю шалот ріжемо на більш дрібні шматочки. Додайте це до кус-кусу та перемішайте добре разом. Залийте окропом, додайте лавровий лист та накрийте кришкою. Дайте постояти протягом 5 хвилин.
Перемішайте кус-кус. Додайте лимонний сік, приправте сіллю та перцем. Спочатку викладіть кус-кус, а потім зверху додайте рибу. Порвіть кріп та посипте зверху.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.