Смажений морський чорт з картоплею та крес-салатом

Смажений морський чорт з картоплею та крес-салатом

Смажений морський чорт з картоплею та крес-салатом
  • Порція: 4 особи
  • Час: 40 хв
Роздрукувати

Морський чорт - трохи дивна назва для риби, але й дуже інтригуюча. Цей рибний делікатес пробували не дуже багато, але ті, кому довелося скуштувати філе Monkfish, стверджують, що нічого смачнішого у своєму житті не куштували. Ніжне біле м'ясо морського чорта трохи нагадує м'ясо судака і не розчарує любителів морських делікатесів.

Інгредієнти

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Посипте філе риби сіллю та відкладіть на 15 хвилин.
  3. Відваріть картоплю в добре підсоленій воді до готовності.
  4. Під час готування картоплі нагрійте 2 столові ложки оливкової олії у великій сковороді. Просушіть морського чорта паперовим рушником, та підсмажте на сковорідці протягом 3-4 хвилин, перегортаючи три-чотири рази до отримання золотистої скоринки з усіх боків.
  5. Переставте сковорідку у духовку та продовжуйте готувати, доки риба не буде готова остаточно, але залишиться соковитою всередині. Вийміть рибу з духовки, накрийте фольгою та залишіть на п'ять хвилин.
  6. Злийте воду коли картопля вже готова та додайте ії до сковороди, трошки збризнувши оливковою олією. Акуратно розчавіть кожну картоплину виделкою. Приправте сіллю і перцем, додайте крес-салат та добре перемішайте.
  7. Розріжте філе морського чорта на порційні шматочки. Розкладіть на тарілки, додайте оливкову олію, бальзамічний оцет, морську сіль та подрібнений чорний перець.

Вам також сподобається

Автор Rick
Stein
reservations@rickstein.com

Рік Стайн – відомий, авторитетний шеф-кухар із Англії, автор популярних книг рецептів та власник мережі ресторанів, спеціалізацією яких є саме риба та морепродукти.