Морський чорт - трохи дивна назва для риби, але й дуже інтригуюча. Цей рибний делікатес пробували не дуже багато, але ті, кому довелося скуштувати філе Monkfish, стверджують, що нічого смачнішого у своєму житті не куштували. Ніжне біле м'ясо морського чорта трохи нагадує м'ясо судака і не розчарує любителів морських делікатесів.
Приготування
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Посипте філе риби сіллю та відкладіть на 15 хвилин.
- Відваріть картоплю в добре підсоленій воді до готовності.
- Під час готування картоплі нагрійте 2 столові ложки оливкової олії у великій сковороді. Просушіть морського чорта паперовим рушником, та підсмажте на сковорідці протягом 3-4 хвилин, перегортаючи три-чотири рази до отримання золотистої скоринки з усіх боків.
- Переставте сковорідку у духовку та продовжуйте готувати, доки риба не буде готова остаточно, але залишиться соковитою всередині. Вийміть рибу з духовки, накрийте фольгою та залишіть на п'ять хвилин.
- Злийте воду коли картопля вже готова та додайте ії до сковороди, трошки збризнувши оливковою олією. Акуратно розчавіть кожну картоплину виделкою. Приправте сіллю і перцем, додайте крес-салат та добре перемішайте.
- Розріжте філе морського чорта на порційні шматочки. Розкладіть на тарілки, додайте оливкову олію, бальзамічний оцет, морську сіль та подрібнений чорний перець.