Пиріг з фореллю та креветками під пармезаном

Пиріг з фореллю та креветками під пармезаном

Пиріг з фореллю та креветками під пармезаном Пиріг з фореллю та креветками під пармезаном
  • Порція: 4 особи
  • Час: 2 год
Роздрукувати

С мачний та апетитний пиріг поєднує у собі соковиту форель, ніжні креветки та незабутній аромат пармезану.

Інгредієнти для пирога

Інгредієнти для начинки

Приготування

  1. Змастіть форму для пирога або жаростійке блюдо маслом.
  2. Змішайте муку і цукор в кухонному комбайні. Розділіть масло на кубики і додайте до борошна. Перемішайте. Додайте воду, щоб отримати клейку суміш. Вийміть тісто з комбайну. Закрийте його плівкою та помістіть в холодильник на 30 хвилин.
  3. Посипте трохи борошна на дошку та розкатайте тісто, поки воно не стане досить широким для того щоб закрити усю форму. Викладіть тісто у форму та знов накрийте плівкою. Тримайте в холодильнику протягом 30 хвилин.
  4. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  5. Проколіть дно тіста виделкою. Випікайте його протягом 15 хвилин.
  6. Добре промийте та почистіть креветки. Видаліть всі кістки і шкіру з філе форелі і наріжте кубиками приблизно 2 см.
  7. Збийте злегка яйця, сметану і молоко. Натріть пармезан і зубчики часнику на тертці та всипте в яєчну суміш, приправте сіллю та перцем. Викладіть шматочки риби і креветки в середину пирога і вилийте усю рідину. Запікайте пиріг на нижній полиці духовки протягом 30-35 хвилин.
  8. Подавайте зі свіжим салатом.

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.