Гратен з хеком

Гратен з хеком

Гратен з хеком
  • Порція: 4 особи
  • Час: 40 хв
Роздрукувати

Комбінуємо картоплю і рибу та запікаємо в духовці протягом декількох хвилин. У Франції це називається hake-gratin, а ще можна назвати швидкою запіканкою!

Інгредієнти

Приготування

  1. Відваріть картоплю та часник в несолоній воді доки не стануть м’якими. Це займе від 20 до 25 хвилин. Коли картопля буде готова додайте у каструлю рибу та варіть ще 5-6 хв.
  2. Злийте воду і дайте трошки обсохнути картоплі та рибці. Додайте вершкове масло. Коли воно розтане, розімніть картоплю та рибу до стану пюре. Але не використовуйте блендер, картопля не повинна бути повністю без грудок, також добре якщо в готовому гратені зустрічатимуться шматочки риби.
  3. Змішайте молоко і яйця, добре збийте та приправте сіллю і меленим перцем.
  4. У жаростійке блюдо помістіть картоплю з рибою, залийте молочною сумішшю, та поставте у розігріту духовку. Залишайте там 10-15 хвилин до отримання золотавої скоринки.
  5. Наприкінці, додайте помідори черрі в жаростійке блюдо, аби трошки їх припекти.
  6. Прикрасьте гілочками чебрецю..
  7. Подавайте зі свіжим хлібом та зеленим салатом

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.