Комбінуємо картоплю і рибу та запікаємо в духовці протягом декількох хвилин. У Франції це називається hake-gratin, а ще можна назвати швидкою запіканкою!
Приготування
- Відваріть картоплю та часник в несолоній воді доки не стануть м’якими. Це займе від 20 до 25 хвилин. Коли картопля буде готова додайте у каструлю рибу та варіть ще 5-6 хв.
- Злийте воду і дайте трошки обсохнути картоплі та рибці. Додайте вершкове масло. Коли воно розтане, розімніть картоплю та рибу до стану пюре. Але не використовуйте блендер, картопля не повинна бути повністю без грудок, також добре якщо в готовому гратені зустрічатимуться шматочки риби.
- Змішайте молоко і яйця, добре збийте та приправте сіллю і меленим перцем.
- У жаростійке блюдо помістіть картоплю з рибою, залийте молочною сумішшю, та поставте у розігріту духовку. Залишайте там 10-15 хвилин до отримання золотавої скоринки.
- Наприкінці, додайте помідори черрі в жаростійке блюдо, аби трошки їх припекти.
- Прикрасьте гілочками чебрецю..
- Подавайте зі свіжим хлібом та зеленим салатом