Приготуйте макарони відповідно до інструкцій на упаковці в добре підсоленій воді.
Розтопіть масло в каструлі і всипте борошно. Додайте молоко і, перемішуючи, закип’ятіть поки не отримаєте рівний і красивий білий соус. Перемішайте пасту чилі або дрібно нарізаний перець чилі в соусі. Подрібніть половину білого сиру і додайте в соус. Наріжте базилік і також змішайте з соусом.
Поріжте лосось на кубики приблизно 2 ½ х 2 ½ см.
Змішайте макарони, соус і лосось та перекладіть все в жаростійке блюдо.
Можете присипати верх сиром. Тримайте в духовці, доки не отримаєте золотисто-коричневу скоринку. Це займає 10-12 хвилин.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.