Почнемо з картоплі. Закип'ятіть воду, додайте картоплю, посоліть і варіть 10 хв. Почистіть моркву і поріжте її на шматочки. Додайте до картоплі, що вариться, та варіть ще 8-10 хвилин. Злийте воду та залиште картоплю та моркву цілими шматочками.
Поділіть філе тріски на 4 рівні частини, посипте сіллю та перцем. Розтопіть разом олію та масло в сковороді. Викладіть тріску. Просмажте на середньому вогні протягом 5 хвилин з обох сторін. Викладіть коли вона буде готова.
Злийте воду з гороху та висипте його у каструлю з оливковою олією. Трохи потримайте на середньому вогні. Потім розтовчіть горох товкачкою або ручним блендером у пюре. Додайте сіль та перець.
Викладіть пюре, рибу та овочі на тарілку. Також можна прикрасити зеленою цибулею.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.