Гюцпот (від нідерландського hutspot) це голландське м’ясне рагу, у склад якого входять тушковане м’ясо, відварена картопля, морква і цибуля. Але у нашому рецепті ми будемо робити овочеву версію цієї страви. Смачного!
Інгредієнти для риби
Інгредієнти для гюцпоту
Інгредієнти для білого соусу
Інгредієнти для гарніру
Приготування
- Поділіть рибу на шматочки та добре посипте сіллю, залиште на 10 хв. Потім добре промийте.
- Перейдемо до гюцпоту. Очистіть овочі і наріжте їх на дрібні кубики. Відваріть їх в несолоній воді.
- Злийте воду і дайте овочам прсохнути протягом декількох хвилин, перш ніж додати масло. Використовуйте «давилку» або ручний міксер. Нагрійте молоко до кипіння і перемішайте з пюре. Приправте сіллю і перцем.
- Дрібно наріжте цибулю шалот і покладіть в каструлю з оливковою олією і сіллю. Підсмажте на досить слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, поки цибуля не пом’якшає. Додайте біле вино або яблучний сік і готуйте далі. Додайте борошно і розмішуючи розбавте вершками і водою.
- Закип'ятіть і варіть на повільному вогні протягом 4-5 хвилин. Додайте цукор і приправите свіжомеленим перцем і сіллю.
- Нагрійте олію для риби на сковороді на середньому вогні. Додайте рибу шкірою вниз і смажте протягом 6 хвилин.
- Розділіть броколі на дрібні суцвіття і відваріть їх до готовності в злегка підсоленій воді.
- Викладіть на тарілки рибу, гюцпот та броколі. Зверху додайте соус. Смачного!