Приготуйте макарони відповідно до інструкції на упаковці в добре підсоленій воді. Коли вони зваряться, вилийте в друшляк і дайте їм стекти.
Почистіть цибулю і дрібно наріжте. Почистіть моркву і наріжте кубиками приблизно 0.5х0.5 см. Покладіть цибулю і моркву на сковороду з оливковою олією. Смажте на слабкому вогні протягом 5 хвилин, поки цибуля не стане блискучою і м'якою.
Розділіть тріску на 3-4 частини і покладіть до каструлі з киплячою водою. Посоліть. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть, але вода не повинна кипіти, а бути трохи нижче точки кипіння, протягом 8-10 хвилин.
Перед тим як риба буде готова, почніть соус: розтопіть масло в каструлі і додайте борошно. Розмішайте це разом. Розбавте 500 мл окропу. Добре збийте, щоб соус не мав грудочок. Тримайте на повільному вогні протягом 3 хвилин. Додайте молоко, добре перемішайте і вимкніть вогонь. Приправте перцем і сіллю. Нехай соус охолоне протягом 4-5 хвилин. За цей час розділіть рибу на дрібні шматочки, викладіть на дно змащеної форми для запікання. Зверху викладіть макарони.
Додайте яйця в соус, один за одним, і ретельно розмішайте їх. Вилийте соус на макарони.
Добре посипте хлібними крихтами або панірувальними сухарями.
Помістіть форму на середину духовки і запікайте близько 20 хвилин.
Можете сервірувати разом з сметаною та свіжим салатом. Смачного!
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.