Цукерки копчений лосось

Цукерки копчений лосось

Цукерки копчений лосось
  • Порція: 4 особи
  • Час: 6 годин
Роздрукувати

Інгредієнти

Приготування:

  1. Змішайте сіль та цукор у рівних пропорціях.
  2. Насипте шар суміші солі та цукру 1 см у контейнер для зберігання продуктів з щільною кришкою. Контейнер має бути достатньо великий , щоб вмістити усі смужки лосося. Поверх суміші положіть шматочки лосося, переконавшись, що між кожним шматком лосося є невелика відстань. Поверх шматочків лосося насипте шар соляної суміші товщиною 0,6 см, переконайтесь, що вона повністю покриває шматочки лосося. Зверху помістіть ще один шар шматочків лосося та знову насипте зверху суміш солі та цукру. Повторюйте, поки всі шматочки лосося не заховаються в суміші. Змішайте додаткову кількість солі та цукру, якщо вам потрібно більше. Щільно закрийте контейнер та залишіть в холодильнику протягом від 30 хвилин до 2 годин.
  3. Вийміть шматочки лосося з контейнера та трошки обполосніть кожний шматочок під холодною проточною водою. Висушіть шматочки паперовим рушником і покладіть на решітку, щоб вони повністю висохли протягом 2 годин в холодильнику. Обсмажте лосось на решітці електричної духовки з вентилятором протягом 2 годин з температурою 100С. Кожні 20 хвилин наносіть шар кленового сиропу поверх шматочків. Через 2 години переверніть шматочки лосося та зробіть те ж саме з другої сторони. Злегка посипте свіжим меленим перцем.
  4. Охолодіть до кімнатної температури, положіть в чисту ємність з щільною кришкою. Строк зберігання в холодильнику не має перевищувати тиждень. Якщо потрібно можна заморозити для тривалого зберігання.

Вам також сподобається

Автор Wenche
Andersen

Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.