Змішайте борошно с сіллю, дріжджами, солодом та цукром, поступово вливаючи воду, та вимішуйте в мисці великою ложкою.
Коли всі інгредієнти перемішані, продовжуйте ложкою збивати тісто, доки воно не буде відлипати від стінок. Додайте горіхи, насіння та родзинки та вмішайте в тісто.
Накрийте тісто в мисці рушником та залиште у теплому місці на 20-30 хвилин.
Візьміть 2 форми для випічки, змастіть їх рослинною олією. Перекладіть тісто у форми ложкою та дайте йому постояти під рушником протягом 1 години.
Розігрійте духовку до 180-200 градусів, обережно поставте форми з тістом у духовку та випікайте протягом 45 – 50 хвилин. Для отримання хрусткої скоринки, вийміть хліб з форм та залиште його у гарячій духовці на решітці ще протягом 10 хвилин.
Свіжоспечений хліб розрізайте через годину після випічки. Розріжте хліб на скибки, полийте джемом з морошки Hjemmelaget Multesyltetøy та викладіть зверху шматочки твердого козячого сиру.
Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.