Устриці «Рокфеллер»

Устриці «Рокфеллер»

Устриці «Рокфеллер»
  • Порція: 4 особи
  • Час: 30 хв
Роздрукувати

О ригінальний рецепт устриці «Рокфеллер», що був створений в ресторані Антуана у Новому Орлеані в 1899 році, залишається таємницею до цього дня. Устриці із сумішшю дрібно нарізаної зелені та великою кількістю вершкового масла, що запікають у їхніх же раковинах вважалися настільки багатою закускою, що були названі на честь найбагатшої людини, яка мешкала у ті часи - Джона Д. Рокфеллера. У наш час кожен поважаючий себе ресторатор має власну версією цієї страви у меню. Для цієї закуски ми використовували шпинат, крес-салат, зелену цибулю та тертий пармезан.

Інгредієнти

Приготування:

  1. Розтопіть в сковороді на повільному вогні вершкове масло. Додайте в масло зубчик часнику, обсмажте його в маслі протягом 1 хвилини та зніміть з вогню. Слідкуйте щоб часник не змінив свій колір на коричневий, тому що це зробить масло гірким.
  2. У окрему миску покладіть хлібні крихти та змішайте їх із половиною часникового вершкового масла, оливковою олією, сиром Грюєр та петрушкою. Додайте сіль та перець за смаком.
  3. У другу окрему миску додайте цибулю-шалот та шпинат і залишки часникового масла. Тушкуйте, поки шпинат не зів'яне, а цибуля-шалот не стане напівпрозорою. Вилийте холодне вино Pernod, або будь-яке сухе біле вино, та варіть суміш протягом декількох хвилин, приправте сіллю та перцем. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
  4. Розігрійте духовку або гриль до 230 ℃. Висипте у сковорідку велику кількість солі та розмістіть на ній відкрити устриці. Підставка з солі не дасть їм перекинутись. Покладіть повну ложку суміші шпинату, а потім повну ложку суміші із крихт хліба. Запікайте устриці протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Подавайте зі шматочками лимона та гострим соусом.

Вам також сподобається

Автор Mark
Bittman

Марк працює оглядачем кулінарного блогу журналу Таймс та газети The New York Times Magazine. Він також є автором книги "Як приготувати все" та "VB6: Споживайте веган не пізніше 6.00, щоб схуднути та покращити своє здоров’я".