О ригінальний рецепт устриці «Рокфеллер», що був створений в ресторані Антуана у Новому Орлеані в 1899 році, залишається таємницею до цього дня. Устриці із сумішшю дрібно нарізаної зелені та великою кількістю вершкового масла, що запікають у їхніх же раковинах вважалися настільки багатою закускою, що були названі на честь найбагатшої людини, яка мешкала у ті часи - Джона Д. Рокфеллера. У наш час кожен поважаючий себе ресторатор має власну версією цієї страви у меню. Для цієї закуски ми використовували шпинат, крес-салат, зелену цибулю та тертий пармезан.
Приготування:
- Розтопіть в сковороді на повільному вогні вершкове масло. Додайте в масло зубчик часнику, обсмажте його в маслі протягом 1 хвилини та зніміть з вогню. Слідкуйте щоб часник не змінив свій колір на коричневий, тому що це зробить масло гірким.
- У окрему миску покладіть хлібні крихти та змішайте їх із половиною часникового вершкового масла, оливковою олією, сиром Грюєр та петрушкою. Додайте сіль та перець за смаком.
- У другу окрему миску додайте цибулю-шалот та шпинат і залишки часникового масла. Тушкуйте, поки шпинат не зів'яне, а цибуля-шалот не стане напівпрозорою. Вилийте холодне вино Pernod, або будь-яке сухе біле вино, та варіть суміш протягом декількох хвилин, приправте сіллю та перцем. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
- Розігрійте духовку або гриль до 230 ℃. Висипте у сковорідку велику кількість солі та розмістіть на ній відкрити устриці. Підставка з солі не дасть їм перекинутись. Покладіть повну ложку суміші шпинату, а потім повну ложку суміші із крихт хліба. Запікайте устриці протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Подавайте зі шматочками лимона та гострим соусом.