Розділіть рибу на 12 рівних частин, потім посипте 1 столовою ложкою солі і цукру. Нехай філе лежать протягом 10 хвилин перед полосканням у холодній воді. Перекладіть шматочки риби в каструлю. Дрібно наріжте цибулю, стебло селери і петрушку, наріжте скибочками лимон і додайте все в каструлю. Залийте білим вином і достатньою кількістю води, щоб покрити рибу.
Помістіть каструлю на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки вона закипить, зніміть каструлю з вогню і дайте рибі полежати в воді, поки вона не охолоне.
Для салату з огірків, змішайте сік лайма, оцет, цукор і сіль, поки цукор не розчиниться. Очистіть огірки і розріжте півкільцями. Видаліть насіння перцю чилі перед нарізкою його у вигляді тонких смужок. Наріжте тонко зелену цибулю.
Змішайте все в мисці. Порвіть листя м'яти і змішайте разом.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.