Ретельно почистить рибу, видаліть нутрощі та промийте у холодній воді.
Перемішайте кам'яну сіль, воду, борошно та подрібнений кріп в мисці середнього розміру. Додайте яєчні білки та ретельно перемішайте до тістоподібного стану.
Розкачайте сольове тісто на аркуші пергаментного паперу шаром товщиною близько 1 см та викладіть рибу зверху.
Покладіть нарізані стеблини петрушки, лимон всередину кожної рибини.
Загорніть ретельно рибу у тісто.
Розігрійте духовку до 200 ° С. Запікайте протягом 20-25 хвилин для риби вагою ½ кг або 30-35 хвилин для риби вагою 2-3 кг.
Після повної готовності ретельно видаліть залишки солі, розділіть рибу по тарілкам, сервіруйте за бажанням стеблинами кропу та чебрецю, додайте оливкову олію, сік лимону, скибочки лимону та перець за смаком.
Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.