Риба запечена у солі

Окунь морський запечений у солі

Риба запечена у солі Риба запечена у солі
  • Порція: 4 особи
  • Час: 40 хв
Роздрукувати

Біла і соковита м'якоть морського окуня має тонкий і вишуканий смак та ідеально підходить для філе, випічки, гриля або для рибних супів. М'ясо морського окуня жирне і довго зберігається свіжим. Також морський окунь служить гарним джерелом протеїнів та містить найкориснішу амінокислоту - таурин. Таурин необхідний для нормалізації рівня холестерину, синтезу амінокислот, обміну речовин. Морський окунь корисний при атеросклерозі, підвищеному тиску, серцево-судинних захворюваннях. Смачного!

Інгредієнти

Приготування

  1. Ретельно почистить рибу, видаліть нутрощі та промийте у холодній воді.
  2. Перемішайте кам'яну сіль, воду, борошно та подрібнений кріп в мисці середнього розміру. Додайте яєчні білки та ретельно перемішайте до тістоподібного стану.
  3. Розкачайте сольове тісто на аркуші пергаментного паперу шаром товщиною близько 1 см та викладіть рибу зверху.
  4. Покладіть нарізані стеблини петрушки, лимон всередину кожної рибини.
  5. Загорніть ретельно рибу у тісто.
  6. Розігрійте духовку до 200 ° С. Запікайте протягом 20-25 хвилин для риби вагою ½ кг або 30-35 хвилин для риби вагою 2-3 кг.
  7. Після повної готовності ретельно видаліть залишки солі, розділіть рибу по тарілкам, сервіруйте за бажанням стеблинами кропу та чебрецю, додайте оливкову олію, сік лимону, скибочки лимону та перець за смаком.

Вам також сподобається

Автор Wenche
Andersen

Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.