Дуже смачна страва у середземноморському стилі. Злегка підсмажений стейк тунця та різотто з яскравими помідорами чері та зеленою цибулею. Кулінари звуть тунця "морською телятиною" за колір м'яса, м'якоть риби майже ідентична по складу з тваринним м'ясом.
Інгредієнти для приготування філе тунця
Інгредієнти для приготування різотто
Приготування
- Розігрійте духовку до 180 ° C. Розріжте навпіл 20 помідорів чері та покладіть їх на невелике деко. Додайте морську сіль, білий перець та 100 мл рапсового масла. Запікайте протягом 8-10 хвилин до м'якості.
- Вийміть деко з духовки та перекладіть помідори та сік, що утворився, у окрему миску.
- Нагрійте овочевий бульйон в каструлі. Дрібно наріжте цибулю. В окремій каструлі нагрійте 100 мл рапсового масла на помірному вогні. Додайте нарізану цибулю та підсмажте обережно, часто помішуючи, протягом 3-5 хвилин, але не пересмажуйте до коричневого кольору. Додайте рис та перемішуйте протягом 2-3 хвилин.
- Обережно влийте вино у рис, постійно перемішуючи, доки рідина майже повністю не випарується. Додайте чашку гарячого овочевого бульйону та безперервно перемішуйте, поки він майже повністю випарується.
- Додайте ще одну чашку овочевого бульйону та продовжуйте готувати, перемішуючи, повільно додаючи більше рідини поки вона майже не випарується. Приблизно через 15 хвилин рис має набути ніжної консистенції густого супу.
- Дрібно наріжте зелену цибулю. Після того, як різотто готовий, викладіть зверху смажені помідори та їх сік і цибулю. Слідкуйте щоб помідори зберегли свою форму.
- Спробуйте на смак та додайте приправи за необхідністю. Відставте у тепле місце.
- Для того, щоб приготувати м’ясо тунця, нагрійте сковороду на сильному вогні та додайте трохи рапсового масла. Приправте тунця морською сіллю, перцем та смажте протягом 2-3 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Додайте сік лайму.
- Для сервірування покладіть різотто, розмістіть тунець зверху та полийте рапсовим маслом.