Картопляний гратен з котлетками з хека та минтая

Картопляний гратен з котлетками з хека та минтая

Картопляний гратен з котлетками з хека та минтая Картопляний гратен з котлетками з хека та минтая
  • Порція: 4 особи
  • Час: 40 хв
Роздрукувати

Якщо Ви любите запечену картоплю та рибні котлети, цей рецепт саме для Вас. Чудове поєднання картоплі з рибкою під золотавою сирною скоринкою, що може бути ще смачніше!

Інгредієнти для гратена

Інгредієнти для рибних котлет

Приготування

  1. Видаліть всі кістки з філе риби перед подрібненням на фарш. Покладіть шматочки у кухонний комбайн та запустіть на 15 сек. Додайте сіль і ввімкніть комбайн ще на 15 секунд. Розділіть масло маленькими кубиками і додайте у фарш. Запустіть кухонний комбайн ще на 10 секунд, поки усі інгрідієнти не перетворяться у однорідну массу.
  2. Змочіть долоні водою та зформуйте 4 великі витягнуті котлети.
  3. Розтопіть масло та олію в сковороді і злегка обсмажте рибні котлети протягом 1.5 - 2 хвилини на середньому вогні з кожної сторони.
  4. Ввімкніть духовку на 220 градусів.
  5. Розріжте картоплю на тонкі скибки та викладіть у жаростійке блюдо, змазане маслом. Трошки посоліть кожен шар картоплі, додайте трохи чебрецю та перцю.
  6. Закип'ятіть молоко і воду та розчиніть у ньомуі перемішати бульйонний кубик. Полийте сумішшю скибочки картоплі.
  7. Помістіть блюдо в духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
  8. Тим часом розділіть рибні котлети навпіл, натріть сир і наріжте помідори кружечками.
  9. Візьміть блюдо з духовки. Викладіть рівномірно на гарячу картоплю половинки котлет, кружечки помідорів та посипте сиром. Поставте назад в духовку до отримання золотавої скоринки.
  10. Подавайте із салатом зі свіжих овочів!

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.