Поріжте картоплю на 2 або 3 частинки та помістіть в жаростійке блюдо, полийте 2 столовими ложками олії, посипте сіллю та перцем. Запікайте картоплю в духовці протягом 15-20 хвилин.
Дрібно наріжте цибулю шалот і покладіть її в каструлю з оливковою олією і сіллю. Підсмажте на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, доки цибуля не пом'якшає. Долийте біле вино або яблучний сік і додайте борошно, вершки і воду, ретельно перемішуючи. Закип'ятіть і варіть на повільному вогні протягом 4-5 хвилин. Додайте цукор і приправте меленим перцем та сіллю.
Вимийте зелену цибулю, розріжте на шматочки приблизно 2 см завдовжки. Цукристий горох розділіть на дві частини. Нагрійте 1 столову ложку олії в сковороді і додайте помідори черрі. Нехай вони смажаться на досить сильному вогні протягом 1 хвилини. Вимкніть високу температуру та додайте зелену цибулю і цукристий горох, пасту чилі, сіль і перець та смажте протягом 2 хвилин.
Викладіть та дайте охолонути.
Зніміть шкірку з ковбаси чорізо і наріжте ковбасу дрібними кубиками. Обсмажте шматочки до золотисто-коричневого кольору в тій же сковороді. Це займає близько 3-4 хвилин.
Розділіть рибу на 4 рівні за розміром шматки і посипте сіллю і перцем. Підігрійте останню ложку оливкової олії в сковороді і викладіть рибу. Обсмажте рибу на середньому вогні протягом 4 - 5 хвилин, доки філе не стане хрустким та золотисто-коричневим.
Викладіть рибу, гарнір з овочів та чорізо на тарілки, полийте соусом. Посипте невеликою кількістю петрушки.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.