Смажена тріска з гюцпотом, броколі та соусом

Смажена тріска з гюцпотом, броколі та соусом

Смажена тріска з гюцпотом, броколі та соусом
  • Порція: 4 особи
  • Час: 45 хв
Роздрукувати

Гюцпот (від нідерландського hutspot) це голландське м’ясне рагу, у склад якого входять тушковане м’ясо, відварена картопля, морква і цибуля. Але у нашому рецепті ми будемо робити овочеву версію цієї страви. Смачного!

Інгредієнти для риби

Інгредієнти для гюцпоту

Інгредієнти для білого соусу

Інгредієнти для гарніру

Приготування

  1. Поділіть рибу на шматочки та добре посипте сіллю, залиште на 10 хв. Потім добре промийте.
  2. Перейдемо до гюцпоту. Очистіть овочі і наріжте їх на дрібні кубики. Відваріть їх в несолоній воді.
  3. Злийте воду і дайте овочам прсохнути протягом декількох хвилин, перш ніж додати масло. Використовуйте «давилку» або ручний міксер. Нагрійте молоко до кипіння і перемішайте з пюре. Приправте сіллю і перцем.
  4. Дрібно наріжте цибулю шалот і покладіть в каструлю з оливковою олією і сіллю. Підсмажте на досить слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, поки цибуля не пом’якшає. Додайте біле вино або яблучний сік і готуйте далі. Додайте борошно і розмішуючи розбавте вершками і водою.
  5. Закип'ятіть і варіть на повільному вогні протягом 4-5 хвилин. Додайте цукор і приправите свіжомеленим перцем і сіллю.
  6. Нагрійте олію для риби на сковороді на середньому вогні. Додайте рибу шкірою вниз і смажте протягом 6 хвилин.
  7. Розділіть броколі на дрібні суцвіття і відваріть їх до готовності в злегка підсоленій воді.
  8. Викладіть на тарілки рибу, гюцпот та броколі. Зверху додайте соус. Смачного!

Вам також сподобається

Автор Marit
Røttingsnes Westlie
marit@frutimian.no

Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.