Промийте філе форелі під холодною водою. Наріжте тонкими шматочками, товщиною 5 - 10 мм.
Змішайте сіль та цукор в окремій мисочці. Посипте дно посудини де буде лежати риба сіллю з цукром. Викладайте шар риби, скроплюйте його оливковою олією і знову посипайте сіллю з цукром, викладаючи шар за шаром, поки не викладете всю рибу. Коли риба викладена, закрийте посудину кришкою і поставте у холодильник. Через 12 - 16 годин форель буде готова.
Викладіть шматочки риби на блюдо, додайте шматочки лимону і зелень.
Рік Стайн – відомий, авторитетний шеф-кухар із Англії, автор популярних книг рецептів та власник мережі ресторанів, спеціалізацією яких є саме риба та морепродукти.