Час смаження залежить від величини рибних шматочків. Товсті шматочки потрібно смажити близько 7-8 хвилин з кожного боку. Готовність рибки можна визначити за допомогою ножа. Проштрикніть рибний шматочок посередині ножем, а потім відчуйте його температуру. Якщо лезо гаряче, то риба готова.
Розріжте хліб на скибочки та обсмажте їх на грилі, попередньо збризнувши оливковою олією. Вони повинні бути хрусткими.
Наріжте помідори кубиками і покладіть їх в миску зі столовою ложкою оливкової олії, листям коріандру і ложкою винного оцту. Приправте сіллю і перцем.
Викладіть на скибочки хлібу смажений хек, а зверху томати.
Меріт Ротингснес Ветлі - одна із найкращіх фуд-блогерів Норвегії, авторка багатьох кулінарних книг та шеф-редактор кулінарної сторінки у провідній норвезькій газеті Dagbladet Søndag.