Смажені кальмари з базиліком

Смажені кальмари з базиліком

Смажені кальмари з базиліком Смажені кальмари з базиліком
  • Порція: 4 особи
  • Час: 25 хв
Роздрукувати

Інгредієнти

Приготування:

  1. Розріжте тушки кальмару уздовж одного боку так, щоб вони розгорнулись у плаский лист. Кожний такий лист наріжте трикутниками із сторонами 4-5 см. Використовуючи гострий ніж, зробіть легкі насічки навхрест на внутрішній стороні кальмарів. Переконайтесь, що насічки зроблені на внутрішній стороні яка є більш м’якою, ніж зовнішня!
  2. Змішайте борошно та крохмаль разом, додайте ½ чайної ложки солі. Обсипте цією сумішшю тушки кальмарів.
  3. Обсмажте чилі у сковорідці вок протягом декількох секунд. Додайте цибулю шалот та кальмари, смажте 30 – 60 секунд поки тушки кальмарів стануть непрозорими та почнуть скручуватися. Додайте базилік та смажте поки листочки трошки зів'януть.
  4. Вийміть та просушіть кальмари паперовим рушником. За смаком додайте сіль. Сервіруйте із шматочками лимону.

Вам також сподобається

Автор Matthew
Evans
matthewevans.net.au

Метью Еванс – відомий австралійський кулінарний критик та блогер, автор багатьох книг рецептів та ведучий кулінарних програм австралійського телевізійного каналу SBS.