Змішайте борошно з морською сіллю та чорним перцем. Додайте більшу частину перцю чилі, але трошки залиште для подальшого використання. Добре перемішайте суміш.
Нагрійте до 200°C соняшникову або оливкову олію в глибокій сковороді. Обваляйте тушки салаки в суміші борошна з обох сторін та обережно опустіть в гарячу олію. Смажте протягом 4 хвилин до хрусткого стану та золотистого кольору.
Видаліть залишки олії з салаки паперовим рушником. Тримайте теплими усі підсмажені рибки.
Розкладіть листя салату на тарілках. Зверху положіть смажені тушки риби. Додайте лимонний сік і ложку суміші гірчиці з хроном.
Додайте шматочки хліба з маслом. Посипте листям подрібненої петрушки та невеликою кількістю перцю чилі. Подавайте теплими.
Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.